close

HR klantcontact medewerker | Boxtel | 36 uur

Management / Consulting
Boxtel

Description:

Wat ga je doen?
Je gaat tijdelijk tot 31 december aan de slag als HR klantcontact medewerker om een ambitieus project bankieren 3.0 in de banen te leiden, Je bent verantwoordelijk voor het klantencontact en beantwoord vragen omtrent arbeidsvoorwaarden.

Je vindt het een uitdaging om in een jonge, klantgerichte en dynamische afdeling werkzaam te zijn en jouw bijdrage te leveren aan de doelstellingen van HRS.
Je hebt een proactieve houding ten aanzien van het signaleren en inventariseren van klantwensen en behoeften. Je reageert en anticipeert hierop en stelt het klantbelang centraal. Je denkt en handelt vanuit het perspectief van de klant en het verbeteren van de dienstverlening.

Requirements:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste medewerkers die affiniteit hebben met het klantcontact. Daarnaast wordt een groot beroep gedaan op je flexibiliteit, omdat je zeer waarschijnlijk op verschillende afdelingen binnen HRS taken gaat uitvoeren.

Wat wij vragen van jou
•Je hebt minimaal een afgeronde Hbo diploma of een Mbo-4 diploma met relevante werkervaring
•Je bent communicatief en administratief sterk, servicegericht en accuraat.
•Je bent flexibel
Work Hours:

36 hours per week

About the company:
Bij de afdeling HRS werken ongeveer 150 collega’s. Ze zijn gevestigd in Boxtel. HRS bestaat uit diverse afdelingen, ieder met een eigen takenpakket. Deze afdelingen werken nauw met elkaar samen om de gezamenlijke doelstellingen te behalen. Alle taken zijn gericht op het ondersteunen van de Rabobank organisatie als het gaat om de back-midoffice acitiviteiten op het gebied van HR.

Het motto van HRS is Happy people, happy customer.
Ze geloven dat tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Vanuit die overtuiging is er in de dagelijkse praktijk veel aandacht voor samenwerken en het benutten van ieders talenten. Onze cultuur is te omschrijven als informeel.