close

Medewerker veredeling

Other
Nieuwveen

Description:

Bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie rassen. Deze missie ga je niet alleen volbrengen. Je doet dit samen met ons gespecialiseerde veredelingsteam en werkt nauw samen met collega’s.
In deze missie slaag je niet door 24/7 achter je pc te zitten op kantoor. Als medewerker veredeling ga je op onderzoek in de kas en op het veld.

Hoe leg jij veredeling uit aan je vrienden?
Het ontwikkelen van nieuwe plantenrassen gebeurt niet zomaar. Je doorgrondt de genetica van een gewas. Alles wat nodig is om de beste rassen te selecteren.

Dit doe je door:
- kruisen van de planten
- gewasonderhoud
- het beschrijven van de eigenschappen van een gewas
- het beoordelen van selectieproeven waarbij je kijkt naar verschillende factoren als vorm, kleur en ziekteresistentie
- data te verzamelen om de rassen te vergelijken
- te helpen bij het inplannen van verschillende veredelingsactiviteiten waarbij je rekening houdt met de seizoenen waarin het gewas groeit en hoeveel proeven naast elkaar kunnen lopen.

Requirements:

- Je hebt MBO werk- en denkniveau.
- Je kunt langdurig accuraat en geconcentreerd werken, hebt gevoel voor cijfers en goede beheersing van de Nederlandse taal.
- Je hebt een praktische instelling, plezier in kaswerk en affiniteit met planten.
Work Hours:

24 hours per week

About the company:
Deze kwekerij is een echt familiebedrijf en gevestigd in Nieuwveen. Deze organisatie kenmerkt zich door de nuchtere aanpak. Er is een no-nonsensecultuur met heldere en duidelijke communicatie. Je collega's nemen hun taak serieus en zijn zichzelf.