close

Hulpverleners Alarmcentrale Medisch

Administration / Secretarial
Amsterdam

Description:

Voor onze opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar personenhulpverleners voor op de afdeling Medisch.

Als personenhulpverlener ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen in een onvoorziene situatie. Je inventariseert het probleem, je stelt hulpplannen op en je zet aan de hand daarvan acties uit binnen de daarvoor gestelde (financiële) kaders van de klanten van onze opdrachtgever. Vervolgens coördineer je de hulpverlening en je onderhoudt contact met de patiënt, familie en leveranciers. Hierbij houd je rekening met de persoonlijke situatie, de polisvoorwaarden en de specifieke lokale omstandigheden. Op de alarmcentrale is geen dag hetzelfde. Door pieken in het werkaanbod is het belangrijk dat je prioriteiten kunt stellen.

Requirements:

Wat vraagt deze functie van jou;
• De alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. Wij zoeken een nieuwe collega die vanaf 29 oktober 24 tot 40 uur per week (vooral in wisseldiensten) kan werken;
• Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
• Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands, Engels en Frans, Duits en/of Spaans;
• Ervaring als reisleider in het buitenland is een pré;
• Ervaring als medewerker in een klantcontactcenter of op een klantenservice is een pré;
• Je hebt goede kennis van het MS Officepakket (inclusief Outlook);
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden, je bent in staat binnen een team zelfstandig te werken, je bent stressbestendig, flexibel, gedreven en accuraat.
Work Hours:

32 hours per week

About the company:
Onze opdrachtgever biedt al meer dan 30 jaar wereldwijd 24/7 hulp aan gestrande reizigers, bij ziekte, een ongeval of autopech. Met hun betrokken hulpverlening maken ze echt het verschil, voor gedupeerden én voor hun opdrachtgevers.

Wat maakt werken bij onze opdrachtgever bijzonder?

De alarmcentrale is altijd open. 365 dagen per week, 24 uur per dag. Soms hebben de zaken waar je mee te maken krijgt grote persoonlijke impact op mensen en ook op jou. Mensen zijn in nood en willen snel en goed geholpen worden. Dat vraagt veel van je. Onder druk kunnen werken. Om kunnen gaan met de emoties van de mensen. Goed kunnen luisteren. Goed probleemoplossend vermogen. Initiatiefrijk. Overdag werk je met veel collega’s samen. Zodat je veel gelegenheid hebt om te overleggen en af te stemmen met je collega’s. Tijdens de nachten & de weekenden sta je er met een kleine groep collega’s alleen voor. Met elkaar help je de klanten aan de telefoon en los je alle mogelijke knelpunten op.